Elkészült az Időutazó
2014. november 08. írta: sorridente

Elkészült az Időutazó

avagy tankolunk és indulás!

Köszöntelek az Időutazó blog oldalán!

Családtörténettel kapcsolatos kutatási tapasztalatokat, eredményeket, sikereket és kudarcokat szeretnék itt megosztani az olvasókkal, emellett pedig mint egy saját családkönyv, úgy működne az oldal. Benyomásaimat, élményeimet, kisebb történeteket örökítenék meg - szándékaim szerint - folyamatosan, párhuzamosan az újabb felfedezésekkel. Ne gondoljatok itt nagy horderejű dolgokra; a múltat kutatók sokszor egy-egy említésnek vagy rövid bejegyzésnek is tudnak örülni, mivel minden apró információ csak előrébb viszi a kutatást. 

Családfánkon jelen pillanatban 566 személy adatai szerepelnek; 7 generáció hosszúságú a legnagyobb ismert egyenes ági leszármazás. Tudatosan körülbelül 5-6 éve  foglalkozom a kutatással, eleinte levéltárakban üldögéltem, újabban inkább interneten nézelődöm. Amint van egy kis szabadidőm, ezzel bíbelődöm, újabb és újabb fonalát veszem fel a tágabb család történetének. Úgy gondolom, előbb-utóbb mindenkiben megérik a kérdés: Ki vagyok? Honnan jöttem? Kik voltak és hogy éltek az őseim? Egy-egy megörökölt tárgy mögött mindig történetek, emberi sorsok húzódnak, s így kerültem én is a családfakutatók népes táborába. Minden dédapám bronzöntő tevékenységével kezdődött, de erről majd később.

Korábban igyekeztem szisztematikusan keresgélni, azaz egyszerre csak egy-egy család illetve személy után kutatni, de rájöttem, az adatbázisok korában egyszerűbb, ha párhuzamosan az összes ismert vezetéknevet végignézem bizonyos időszakonként, s így gyorsabban tudok én is haladni. Így a posztok nem fognak logikus sort követni, mindig más és más személy, helyszín vagy esemény lesz a témájuk, attól függően, minek bukkanok nyomára. Talán kissé kaotikusnak tűnhet ez az elképzelés, hisz ilyenformán nem folytatásos családregényt olvashattok,de igyekszem mindig kerek történetet alkotni.

Rejtett célom egyébiránt távolabbi rokonok felfedezése, akiknek ismerős lehet egy-egy név, azoknak szívesen várom a jelentkezését! Ugyanígy fantasztikus lenne, ha valaki egyszer kiegészítené a leírtakat az általa ismert adatokkal, tényekkel, főleg a most következő poszt esetében!

 

Első utunk a foci világába vezet. Ideje beszállni! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://timeless.blog.hu/api/trackback/id/tr876878951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása