Jó hír az evangélikus ősökkel rendelkezőknek!
2015. június 17. írta: sorridente

Jó hír az evangélikus ősökkel rendelkezőknek!

Őskereső – A Magyarországi Evangélikus Egyház anyakönyvei

Újabb adag anyakönyv - mostantól elérhetőek a magyarországi evangélikus bejegyzések is a fenti oldalon.

Egy éve nagyszabású digitalizálási projekt indult az egyház vezetésével: megkezdték az összes evangélikus anyakönyvi bejegyzés szkennelését, amivel 2017-re, a reformáció 500. évfordulójára terveznek végezni. Mondanom sem kell, újabb kincsesbánya nyílt meg a kutatók előtt, hiszen a folyamatosan bővülő "képtár" egy eddig ismeretlen területet fed le, mivel az evangélikus anyakönyvek a mormonok familysearch.org-oldalán átírt formában találhatóak, az eredeti kép nem nézhető meg. Ezt pótolja a most elindult projekt, melyben a levéltárak és egyházközségek őrizetében lévő dokumentumokat digitalizálják.

Az egyes anyakönyvi típusok kutathatósági időköre:

  • Keresztelési anyakönyvek: 1914.12.31-ig
  • Halotti anyakönyvek: 1984.12.31-ig
  • Minden egyéb típus: 1939.12.31-ig

Jelen pillanatban többek között Hegyeshalom, Mosonmagyaróvár, Hódmezővásárhely illetve Sopron anyakönyvei érhetők el. Érdemes átnézni még most a meglévő települések anyagát, az ingyenesség ugyanis csak július 31-ig él, utána fizetőssé válik az oldal.

A bejegyzés trackback címe:

https://timeless.blog.hu/api/trackback/id/tr527552804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása